piątek, 7 sierpnia 2015

Beza z kremem malinowym | Meringue with raspberry cream




Składniki | Ingredients

6 białek | 6 egg whites
300 g cukru | 300 g sugar
łyżeczka soku z cytryny | teaspoon of lemon juice
szczypta soli | pinch of salt

350 g mascarpone | 350 g mascarpone 
2 łyżeczki cukru waniliowego | 2 teaspoons of vanilla sugar
pojemniczek malin | container of raspberries


Przepis na idealną bezę znajdziesz tutaj

Recipe for a perfect meringue you will find here

Wystudź bezę. Mascarpone wymieszaj z cukrem waniliowym. 3/ 4  malin z pojemniczka zmiksuj. Wyłóż pierwszy blat kremem mascarpone, na krem przelej mus malinowy, przykryj drugim blatem. Wierzch ciasta udekoruj pozostałymi malinami. 

Cool meringue. Mix mascarpone with vanilla sugar. Blend 3/4 of raspberries from container. Place mascarpone cream  and raspberry mousse on the first meringue, cover with other meringue. Decorate with raspberries. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz