Składniki | Ingredients
6 białek | 6 egg whites
300 g cukru | 300 g sugar
łyżeczka soku z cytryny | teaspoon of lemon juice
szczypta soli | pinch of salt
350 g mascarpone | 350 g mascarpone
2 łyżeczki cukru waniliowego | 2 teaspoons of vanilla sugar
pojemniczek malin | container of raspberries
Przepis na idealną bezę znajdziesz tutaj
Recipe for a perfect meringue you will find here
Wystudź bezę. Mascarpone wymieszaj z cukrem waniliowym. 3/ 4 malin z pojemniczka zmiksuj. Wyłóż pierwszy blat kremem mascarpone, na krem przelej mus malinowy, przykryj drugim blatem. Wierzch ciasta udekoruj pozostałymi malinami.
Cool meringue. Mix mascarpone with vanilla sugar. Blend 3/4 of raspberries from container. Place mascarpone cream and raspberry mousse on the first meringue, cover with other meringue. Decorate with raspberries.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz