40 dag spaghetti | 40 dag spaghetti
2 łyżki oliwy | 2 spoons of olive oil
łyżka skórki cytryny | spoon of lemon peel
1/2 szklanki czarnych bądź zielonych oliwek | 1/2 glass of green or black olives
łyżeczka soku z cytryny | teaspoon of lemon juice
posiekany ząbek czosnku | minced garlic clove
mała papryczka chilli | little chilli
pęczek rukoli | bunch of rocket
starty parmezan | grated parmesan
sól i pieprz | salt and pepper
Spaghetti ugotuj al dente i odcedź. Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek i papryczkę chilli. Dodaj skórkę oraz sok z cytryny. Rukolę umyj i osusz. Do oliwy dodaj spaghetti i oliwki. Podsmaż chwilę. Makaron przełóż na talerz, posyp parmezanem, solą i pieprzem.
Spaghetti boil al dente and drain. Fry garlic and chilli on a hot oil. Add lemon peel and lemon juice. Wash rocket and drain. To the olive add spaghetti and olives. Fry for a short while. Place pasta on a plate, sprinkle with salt and pepper.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz