Naleśniki są idealne zarówno na obiad jak i na śniadanie. Można je jeść w połączeniu ze słodkimi oraz ze słonymi dodatkami, jak kto woli. Co więcej, zamiast normalnej mąki pszennej można użyć mąki jaglanej, gryczanej czy kokosowej. W moim dzisiejszym wykonaniu są to naleśniki z dodatkiem budyniu waniliowego na mące kokosowej. Pomysłów jest wiele, a jeszcze więcej nowych może powstać, a więc do dzieła :)
Pancakes are perfect not only for lunch but also for breakfast. They perfectly compose with either sweet or sour filling. You can make them using regular flour or try something more healthier like for example coconut flour. Today I'm sharing with you a recipe for vanilla pancakes which I made from coconut flour. There are plenty pancakes ideas but you always can come up to something new. Remember to always be creative ;)
Składniki | Ingredients
na cztery naleśniki | for 4 pancakes
2 jajka | 2 eggs
80 ml mleka bez laktozy | 80 ml lactose free milk
20 ml wody gazowanej | 20 ml of spraklng water
4 łyżki mąki kokosowej | 4 spoons of coconut flour
35 g budyniu waniliowego bez cukru | 35 g non sweetened vanilla pudding powder
Trzepaczką dokładnie wymieszaj budyń z mlekiem i wodą, dodaj pozostałe składniki. Smaż z obu stron na oleju kokosowym.
With a beater carefully mix pudding with milk and water, add rest of the ingredients. Fry both sides on a coconut oil.
Twarożek | Curd cheese
100 g twarogu chudego | 100 g light curd cheese
garść rodzynek | handful of raisins
połowa banana | half of banana
cynamon | cinnamon
cukier waniliowy | vanilla sugar
Wszystkie składniki wmieszaj, twarożkiem przekładaj naleśniki.
Mix all ingredients, fill pancakes with the curd cheese.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz