W omletach najwspanialsze jest to, że sposobów na ich wykonanie jest milion, a poza tym kto ich nie lubi? Są przepyszne, zdrowe i sycące. Poeksperymentowałam i tym razem postanowiłam zrobić mojego omleciora na słodko (bo taki lubię najbardziej), ale z dodatkiem cukinii. Efekt? Sami możecie zobaczyć, ale naprawdę polecam wypróbować ten przepis, bo jest po prostu PRZEPYSZNY! I w tym wypadku nietypowe połączenie warzyw i słodkich dodatków komponuje się wpsaniale :)
We all love omlettes beacuse there are plenty of ways to prepare them so we cannot be bored, apart from this they are tasty, delicious and just amazing! In my kitchen I decided to make an experiment and to my sweet omlette I added courgette. The effect was WOW! And in this case I can honestly say that when you mixing courgette with sweet ingredients you will prepaire something really delicious :)
Składniki | Ingredients
150g cukini | 150 g courgette
jajko | egg
20 g mleczka kokosowego | 20 g mleczka kokosowego
80 g mąki kokosowej | 80 g coconut flour
pół łyżeczki sody oczyszczonej | half of a teaspoon of baking soda
cynamon | cinnamon
olej kokosowy | coconut oil
jogurt | youghurt
ulubione dodatki | favourite additions
Obierz, zetrzyj cukinię i zmiksuj z jajkiem i mleczkiem kokosowym. Dodaj pozostałe składniki i zmiksuj. Smaż z obydwu stron na oleju kokosowym. Gotowy omlet przełóż jogurtem i ulubionymi dodatkami, u mnie wiórki kokosa, banan, orzechy pekan i odrobina syropu klonowego.
Peel and grate courgette and mix it with egg and coconut milk. Add other ingredients and mix it all. Fry from both sides on a coconut oil. When your omlette is ready add your favourite addings. My version contains yoghurt, dessicated coconut, banana, pecans and a bit of maple syrup.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz