piątek, 29 kwietnia 2016

Mięsno-warzywna tortilla | Tortilla with vegetables and meat

Lekki, pyszny i super szybki lunch. Jeżeli jesteście zabiegani i zależy wam żeby zjeść coś pełnowartościowego, nie tłustego to ta tortilla będzie idealna. Jest tak prosta w przygotowaniu, że nawet się nie obejrzycie a już będzie gotowa do zjedzenia :)

Light, super easy and super delicious lunch. This tortilla wrap is a great option for those in a rush who watch their waistlines. It won't be a problem for anyone to prepaire it and it takes only a few minutes in kitchen. Enjoy :)

Składniki | Ingredients

na jedną porcję | for one serving

250 g chudego mięsa mielonego np. wieprzowego | 250 g lean pork mincemeat 
połowa ogórka | half of cucumber
połowa pomidora | half of tomato
kilka listków sałaty lodowej | few leafs of iceberg lettuce
dowolny ser np. feta | preffered cheese e.g. feta cheese
ulubione przyprawy (ja użyłam greckiej) | favourite seasoning (I chose greek)
przyprawa do grilla | grill seasoning
hummus 
placek do tortilii | tortilla wrap


Mięso zamarynuj w przyprawie do grilla i uformuj z niego małe pulpeciki. Piecz w piekarniku w temperaturze 180 C przez ok. 20 min. Warzywa i ser pokrój w kostkę. Tortillę skrop odrobiną wody i krótko podsmaż z obu stron na rozgrzanej, suchej patelni. Następnie rozprowadzać hummus na placku, połóż warzywa, ser oraz mięso. Zawiń i gotowe :)

Marinate meat in grill seasoning then form little balls. Bake in a oven in a temperature 180 C for approx. 20 minutes. Veggies and cheese cut into cubes. Sprinkle tortilla with some water and fry for a moment from both sides on a hot, dry skillet. Next spread hummus on a tortilla, add veggies, cheese and meat, wrapp it all together. Your dish is ready ;)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz