sobota, 9 kwietnia 2016

Omlet sernikowy | Cheescake omelette

Kolejna zdrowa propozycja na piękny początek dnia, nie ma to jak zacząć go właśnie od małej przyjemności w postaci przepysznego śniadania. Zwolennicy serników pokochają ten omlet. Jest baaardzo serowy i kruchy także należy postępować z nim ostrożnie gdyż może się łamać. Zachęcam do eksperymentowania z dodatkami :)

Another healthy option. There is nothing more beautifl than starting your day with delicious brakefast. These one is a cheescake like omlette, so completely different version of an omlette that I used to eat. And I must say that this variation is daaamng good. Enjoy and I wish you a happy day :)





Składniki | Ingredients
na jedną porcję | one portion

1 serek wiejski (ja użyłam bez laktozy) | 1 cottage cheese (I used lactose free)
40 g mąki jaglanej | 40g millet flour
jajko | egg
białko jajka | egg white
banan| banana
cynamon | cinnamon
olej kokosowy | coconut oil
syrop klonowy | maple syrup
składniki do dekoracji | ingredients for decoration 



Białka ubij na sztywno następnie dodaj żółtko i ubij do połączenia. Banana rozgnieć. Dodaj pozostałe składniki (oprócz syropu i składników do dekoracji) i wymieszaj. Smaż na oleju kokosowym. Na koniec polej syropem klonowym, udekoruj orzechami/ owocami wedle uznania.

Whisk egg whites then add egg yolk and whisk until combines. Smash banana. Add rest of the ingredients (except syrup and ingredients for decoration) and mix. Fry on a coconut oil. At the end sprinkle with maple syrup, add your favourite nuts/ fruits.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz