poniedziałek, 6 czerwca 2016

Sałatka z tuńczykiem

Składniki | Ingredients 

2 filety z tuńczyka | 2 tuna fillets
jajko na twardo | hard-boiled egg
100 g ciecierzycy gotowanej na parze | 100 g steam-boiled chickpea
pomidor | tomato
połowa awokado | half of an avocado
połowa brokuła | half of broccoli
2 łyżki oliwy z oliwek | 2 spoons of olive oil
2 łyżki gęstego ocetu balsamicznego | 2 spoons of thick balsamic vinegar
sól i pieprz | salt and pepper




Filety z tuńczyka pokroić w cienkie paski, a  jajko na twardo w kostkę, połączyć z pozostałymi składnikami. W oddzielnej miseczce wymieszać oliwę, ocet, sól i pieprz, przelać do sałatki.

Slice fillets and cut egg into cubes, mix with the rest of ingredients. In a separate bowl mix olive oil, vinegar, salt and pepper and add to the salad.





2 komentarze:

  1. Czy filety mają być surowe?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie, ja użyłam gotowych filetów z tuńczyka Minerva (do kupienia w Biedronce) :) http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Filety-z-tunczyka-w-oliwie-z-oliwek-Minerva.html tak wyglądają

      Usuń